Επίκαιρα

Χριστουγεννιάτικο Γούρι 2022

           « Ο Άνθρωπος έγινε Άνθρωπος, γιατί έχει χέρια».

Στο ρητό αυτό συμπυκνώνεται η πεποίθηση των αρχαίων σοφών Αναξαγόρα, Πλάτωνα και Αριστοτέλη για το ρόλο  που έπαιξε και παίζει το Χέρι στην ανθρωποποίησή μας ως ζωϊκού είδους και την εξέλιξή μας ως πολιτιστικού όντος.

Το Χέρι με τη συλληπτήρια ικανότητά του μάς χάρισε την όρθια στάση και τη βάδιση, την ορθοσκοπική διάταξη των οφθαλμών, την κατασκευαστική ικανότητα και φυσικά την ανάπτυξη του Λόγου και της ομιλίας!

Αφού, λοιπόν, το χέρι μας είναι το πολυτιμότερο εργαλείο και όπλο της επιβίωσης και προόδου μας σε δύσκολους καιρούς, γιατί να μην αποτελεί «το Γούρι» της νέας χρονιάς, «το Σύμβολο» της μάχης με τις αντιξοότητες της ζωής και της δημιουργικής μας δύναμης;

Γι’ αυτό το «Εργαστήριο Σκιών Κούζαρος» επιλέγει και σας προτείνει ως Γούρι της νέας χρονιάς 2022 το πιο παράξενο χέρι του κόσμου, …..το μακρύ-μακρύ χέρι του Καραγκιόζη μας, για να συμβολίσει τη δύναμη, την επιδεξιότητα και την ευστροφία μας και στον καινούριο χρόνο.

Την έναρξή του σηματοδοτεί με το χρυσό κουδούνι του, λες και πρόκειται ν’ αρχίσει μια Νέα Παράσταση, όχι στο φωτισμένο μπερντέ, μα στην Ζωή μας!!!

Φίλοι και φίλες, Ευτυχές και υγιές το 2022 και……«Γειά στα χέρια σας»!!!

Δείτε το Γούρι εδώ .   

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *