Τι είναι η Klarna;

Η Klarna Bank AB, η γνωστή στο κοινό ως Klarna, είναι μια Σουηδική εταιρία fintech, η οποία ιδρύθηκε το 2005 και προσφέρει υπηρεσίες χρηματοοικονομικού χαρακτήρα που έχουν να κάνουν κυρίως με καταναλωτικές πληρωμές. Από το 2011 κι έπειτα, υπολογίζεται πως το 40% όλων των e-commerce πωλήσεων στη Σουηδία, έγιναν μέσω της Klarna. Σήμερα, αποτελεί την κορυφαία υπηρεσία παγκοσμίως με περισσότερους από 90 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 17 χώρες, με στόχο την παροχή έξυπνων & ευέλικτων τρόπων πληρωμής στις Online αγορές τους.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχει η Klarna;

Η βασική υπηρεσία της Klarna, είναι να προσφέρει ένα διαφορετικό και καινοτόμο τρόπο πληρωμών για τις e-commerce εταιρίες. Έχει γίνει γνωστή ως ένας ‘Buy now, pay later’ (BNPL) πάροχος πληρωμών, μιας και προσφέρει credits στους πελάτες της κατά τις αγορές τους, ως μέρος της διαδικασίας του check-out στις online αγορές τους. Η Klarna προσφέρει την επιλογή Pay in 3, η οποία επιτρέπει στον καταναλωτή να κάνει την αποπληρωμή της αγοράς του σε 3 ισόποσες άτοκες δόσεις, ακόμα και με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Πώς μπορώ να πραγματοποιήσω την πληρωμή μου σε 3 άτοκες δόσεις;

Εάν κάνετε παραγγελία άνω των 35€, θα σας εμφανιστεί η επιλογή “3 δόσεις χωρίς πιστωτική Klarna” στο check out. Η πρώτη πληρωμή γίνεται με την επιβεβαίωση της παραγγελίας και οι υπόλοιπες 2 πληρωμές λαμβάνονται αυτόματα κάθε 30 ημέρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσετε τα στοιχεία της χρεωστικής ή πιστωτικής σας κάρτας ή τραπεζικής εντολής, που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τις αυτόματες πληρωμές. Όταν έρθει η στιγμή να πραγματοποιηθεί η πληρωμή σας, θα σας ενημερώσουμε σχετικά. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε την αγορά σας!

Υπάρχει κάποια έξτρα χρέωση;

Για τη χρήση της υπηρεσίας “3 Άτοκες Δόσες χωρίς πιστωτική” με Klarna, δεν υπάρχει καμία έξτρα χρέωση! Με την Klarna, έχετε την ευελιξία να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας χωρίς κανένα πρόσθετο τόκο

Ποια είναι τα στοιχεία πρέπει να συμπληρώσω για να πληρώσω με Klarna?

Για να πληρώσετε με Klarna θα χρειαστεί να δώσετε τα παρακάτω στοιχεία: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, email και ημερομηνία γέννησης. Την πρώτη φορά που θα μεταφερθείτε στο περιβάλλον της Klarna θα χρειαστεί επίσης να συμπληρώσετε το ΑΦΜ σας για επιβεβαιωθεί η ταυτότητα σας. Η επεξεργασία όλων των πληροφοριών για τις πληρωμές γίνεται με απόλυτη ασφάλεια. Η Klarna χρησιμοποιεί τα υψηλότερα πρότυπα προστασίας των προσωπικών σας πληροφοριών & των δεδομένων σας.

Όροι & Χρήσιμες Πληροφορίες της υπηρεσίας Klarna

  1. Η Klarna Bank AB (εφεξής ως «Klarna») παρέχει ευέλικτες υπηρεσίες πληρωμών στους πελάτες της, με σκοπό οι τελευταίοι να προβαίνουν σε αγορές με τη δυνατότητα σταδιακής εξόφλησής τους.
  2. Η Public Retail Α.Ε. (εφεξής η «Εταιρεία») με σκοπό να διευκολύνει το καταναλωτικό της κοινό, προέβη στη σύναψη συνεργασίας με την Klarna, με σκοπό να ενσωματώσει στους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής των παραγγελιών που υποβάλλουν οι καταναλωτές, αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος public.gr, συγκεκριμένη μέθοδο πληρωμής μέσω της Klarna.
  3. Η Klarna αποτελεί ανεξάρτητη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ευέλικτων τρόπων αποπληρωμής οφειλών και ως εκ τούτου ουδεμία σχέση εξάρτησης διατηρεί με την Εταιρεία, καθώς η τελευταία έχει προβεί στη σύναψη συνεργασίας με την Klarna, αποκλειστικά για να παρέχει έναν ακόμη επιπλέον τρόπο πληρωμής στο καταναλωτικό κοινό.
  4. Ειδικότερα, η Klarna θα παρέχει αποκλειστικά (προς το παρόν) στους πελάτες της Εταιρείας, τον ευέλικτο τρόπο πληρωμής υπό τον τίτλο «Pay in 3».Σύμφωνα με αυτόν, ο καταναλωτής δύναται να προβεί στην εξόφληση της αγοράς του σταδιακά μέσω τριών (3) ισόποσων άτοκων δόσεων. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση δεσμεύεται από την Klarna κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας και χρεώνεται κατά την τιμολόγηση της παραγγελίας, ενώ η δεύτερη (2η) δόση χρεώνεται κατά την 30η ημέρα από την ημερομηνία τιμολόγησης και η τρίτη (3η) και τελευταία δόση χρεώνεται κατά την 60η ημέρα από την ημερομηνία τιμολόγησης της παραγγελίας.
  5. Διευκρινίζεται ρητά, ότι ο παραπάνω τρόπος πληρωμής αποτελεί μορφή πίστωσης και παρέχονται αποκλειστικά μέσω της Klarna, χωρίς οποιαδήποτε σύνδεση και ενέργεια της Εταιρείας, καθώς η τελευταία δε διαθέτει αντίστοιχους ευέλικτους τρόπους πληρωμής παρά μόνο συνεργάζεται με την Klarna η οποία και παρέχει τον ως άνω ευέλικτο τρόπο πληρωμής.
  6. Έκαστος πελάτης της Εταιρείας, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τον ως άνω περιγραφόμενο ευέλικτο τρόπο πληρωμής, θα πρέπει να προχωρήσει σε εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Klarna, στην οποία ουδεμία πρόσβαση και ανάμειξη έχει η Εταιρεία.
  7. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι όταν ο καταναλωτής κάνει χρήση της υπηρεσίας της Klarna, η τελευταία πραγματοποιεί έναν απλό (soft) έλεγχο πιστοληπτικής ικανότητας του καταναλωτή. Αυτός δεν θα επηρεάσει την πιστοληπτική βαθμολογία του καταναλωτή, απλά βοηθά την Klarna να επιβεβαιώσει, ότι ο καταναλωτής πληρώνει τις οφειλές του εγκαίρως. Ο καταναλωτής θα δύναται σε κάθε περίπτωση να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου ελέγχου.
  8. Έκαστος καταναλωτής θα πρέπει να είναι άνω των δεκαοκτώ (18) χρονών για να κάνει χρήση του ως άνω περιγραφόμενου ευέλικτου τρόπου πληρωμής.
  9. Συστήνεται ιδιαίτερα στο καταναλωτικό κοινό να προβαίνουν σε συνετή χρήση της ως άνω παρεχόμενης υπηρεσίας από την Klarna χωρίς να επιβαρύνει υπέρμετρα την οικονομική του κατάσταση.
  10. Για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Klarna και για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση, σας συστήνουμε όπως ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της τελευταίας στον ιστότοπο https://www.klarna.com/gr/.